Vochtprobleem door dilatatie lekkage

Vochtwering Waterproof injecteert dilatatie lekkage waterdicht

Een vochtprobleem door lekkage in dilatatievoegen is een veel voorkomend probleem. Dilataties worden gebruikt in bijvoorbeeld muren en zorgen ervoor dat verschillende delen van de wand vrij van elkaar kunnen krimpen en uitzetten.

Oorzaak vochtprobleem

Het steen, cement of beton in een muur heeft net als ieder ander materiaal de eigenschap dat het kan krimpen of uitzetten onder invloed van kou of warmte. Een dilatatievoeg vangt de krimp of uitzetting op en geeft de muur daarmee de ruimte om vrij uit te zetten of te krimpen zonder de andere delen van de muur onder druk te zetten. 

Het voorkomt daarmee dat te grote spanningen ontstaan in het materiaal die uiteindelijk zelfs tot scheuren in de muur kunnen leiden. De keerzijde is dat het proces van krimp en uitzetting rond de dilatatie relatief snel een vochtprobleem veroorzaakt.

Behandeling dilatatie lekkage

Zodra een dilatatie blijkt te lekken, is het belangrijk de dilatatie lekkage nauwkeurig te laten inspecteren om zo de exacte locatie te vinden. Dit moet goed en nauwkeurig gebeuren, want een dilatatie in het geheel vervangen of in z’n geheel behandelen tegen lekkage, is een dure aangelegenheid en vaak ook helemaal niet nodig. Waterproof heeft veel ervaring met de behandeling van dit vochtprobleem. 

Zodra we het lekkende deel van de dilatatievoeg hebben gevonden, dichten we op deze plek met behulp van injecties de lekkage af. Het soort injectievloeistof dat we hierbij gebruiken, is afhankelijk van de geconstateerde lekkage. Het injecteren zelf gebeurt door in het lekkagegebied op regelmatige afstanden gaten te boren, schuin in de richting van de dilatatienaad.

Via injectienaalden die we in de boorgaten schuiven, persen we vervolgens met behulp van een hogedrukpomp de injectievloeistof in de muur en dilatatie. De injectievloeistof reageert daarna met de bouwmaterialen in de muur tot een waterdichte beschermingslaag. Daarmee is de lekkage gedicht en wordt een erger vochtprobleem voorkomen.

Vochtprobleem door dilatatie lekkage behandelen?

Waterproof heeft jarenlange ervaring met het behandelen van een vochtprobleem door dilatatie lekkage. Neem contact met ons op en ontvang een gratis offerte. KLIK HIER