Vochtige muren

Vochtwering Waterproof injecteert tegen doorslaand vocht en natte muren

Vochtige muren zijn een zeer vervelend probleem. De oorzaak van het naar binnen lekken van water via uw buitenmuur ligt in het feit dat de bouwmaterialen in uw muur, van baksteen tot cement, vaak poreus zijn en water doorlaten. 

Het water dat aan de buitenkant van uw muur tegen de muur aankomt, dringt via naden, scheurtjes en poriën in het metselwerk door de muur heen. Zo ontstaat een vochtige binnenmuur. Dat u spouwmuren heeft, doet daaraan meestal niets af. De oorspronkelijke spouw is een barrière voor het water, maar tegenwoordig zijn de meest spouwmuren opgevuld met isolatiemateriaal. Het water trekt hier gewoon doorheen. 

Schimmel door vochtige muren

Een loslatende stuclaag of loslatend behang zijn nog maar enkele nadelige gevolgen van vochtige muren. U krijgt vaak ook last van schimmels en algengroei en uiteindelijk kan zelfs de constructie van uw huis worden aangetast.

Vanzelfsprekend zijn vochtige muren en schimmel ook verre van bevorderlijk voor uw gezondheid. Een vochtige binnenmuur of zelfs lekkende muren is dus een probleem dat u zo snel mogelijk moet verhelpen. Gelukkig is er een goede behandeling tegen vochtige muren. De manier waarop Waterproof dit probleem behandelt, hangt af van de plek waar het water uw muur binnendringt. Onder de grond wordt het probleem anders aangepakt dan erboven.

Doorslaand vocht bovengronds

Uw buitengevel staat in weer en wind en vangt gedurende het jaar liters regenwater op, maar ook sneeuw, hagel en mist. Dat vocht doordringt de muur totdat uw muur dat water uiteindelijk doorlaat. Gevolg: vochtige muren. Dat kan omdat de muur soms gewoon poreus is, maar ook door scheurtjes in het metselwerk. 

De bewezen Waterproof oplossing waarmee vochtbestrijding uit uw muren mogelijk wordt gemaakt, is het impregneren van uw buitengevel. Deze behandeling begint met het reinigen van uw muur met een hogedrukreiniger, zodat de muur perfect schoon is. Vervolgens wordt onder lage druk een vloeistof op de muur gespoten die in de buitenmuur trekt. Het gebruikte impregneermiddel maakt de muur vochtafstotend, maar zorgt er wel voor dat de muur blijft ademen.

Het resultaat is een waterafstotende buitenmuur die gezond is voor uw binnenklimaat. Bovendien is het impregneren van de muur ook goed voor het onderhoud van de stenen en het voegwerk van uw muur.

Vochtige muren onder het maaiveld

Ook uw keldermuren kunnen poreus zijn of scheurtjes bevatten waar het water doorheen kan komen. Omdat uw keldermuur ondergronds ligt, kan daar niet alleen neerslag doorheen komen die de bodem is ingezakt, maar ook grondwater. Het effect voor uw keldermuur is natuurlijk ernstig. Net als bij muren boven het maaiveld is ook hier de eerste stap van vochtige muren het ontstaan van vochtplekken of lekkage, het loslaten van stuclagen en uiteindelijk ook het ontstaan van algen en schimmels.

Anders dan bij een bovengrondse muur kunnen we bij vocht in muren onder het maaiveld uiteraard geen impregneerlaag op de muur spuiten. Om die reden passen we bij keldermuren de injectiemethode toe. De experts van Waterproof gebruiken hiervoor een vloeistof die aanvankelijk zo dun is als water en dus goed in de muur trekt. In de muur wordt het een stevige watervaste gel. Deze gel vormt een waterdicht scherm in uw muur dat vanaf dat moment het water van buiten tegenhoudt en er een waterdichte keldermuur van maakt.

Om de vloeistof te injecteren boren we gaten in uw keldermuur. Dat gebeurt met tussenruimtes van ongeveer 30 cm in hetzelfde patroon. Van onder naar boven persen we vervolgens met een hogedrukpomp ieder gat vol met de beschermingsvloeistof. Op deze manier vormt zich in de muur waterdichte gel. Als dit klaar is, verwijderen we de injectienaalden, maken we de boorgaten weer dicht en werken ze perfect af.

Vochtige muren behandeld en dan?

Na de behandeling is het water dat al in de muur zat uiteraard nog niet verdwenen. Daarom adviseren we vaak een eventuele oude stuclaag aan de binnenkant van de muur te verwijderen. Zo kan de onderliggende muur goed drogen. Als u daarna opnieuw stuct, kunt u het beste een dampdoorlatend stucmiddel gebruiken, zodat uw muur blijft ademen en er wel waterdamp uit uw huis kan ontsnappen.

Vochtige muren? Waterproof helpt u graag

Wilt u ook af van natte muren? De experts van Vochtwering Waterproof helpen u graag. 

Neem nu vrijblijvend contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. KLIK HIER