DOORVOER LEKKAGE

Vochtwering Waterproof maakt een doorvoering waterdicht

Doorvoerlekkage ontstaat bij de doorvoer openingen – soms doorvoeringen genoemd - waar kabels en leidingen een gebouw binnenkomen. In Nederland komen vrijwel alle gasleidingen, waterleidingen, verwarmingsbuizen, elektriciteitskabels en telefoon- of datakabels via ondergrondse doorvoergaten of buizen de gebouwen binnen.

Vaak ook wordt een doorvoer voor leidingen voorbereid bij de bouw door een pvc buis aan te brengen of mee te storten in de muur van het gebouw. Via deze mantelbuis worden de leidingen dan het gebouw ingevoerd.

Voor zo’n kabeldoorvoer, en u kunt er dus meerdere hebben, moet een gat in de muur worden gemaakt en ondergrondse gaten in muren zijn een recept voor mogelijke lekkage langs de buizen of leidingen. Dat is vervelend, en zeker lekkage langs elektriciteitskabels wilt u natuurlijk voorkomen.

Lekkage via de doorvoerpunten voor leidingen en kabels worden door Waterproof verholpen met een bijzonder effectieve oplossing. Eerst worden enkele gaten geboord rondom de doorvoer. Via de gaten wordt vervolgens onder hoge druk een injectievloeistof tot achter het doorvoerpunt geperst.

Door de specifieke manier waarop dit gebeurt, vormt de injectievloeistof een volledig waterdichte afdichting aan de achterzijde van de doorvoer die voorkomt dat er nog water via de doorvoer het gebouw binnenkomt. Doorvoer lekkage in uw kelder of kruipruimte behoort hiermee definitief tot het verleden. Kabels en leidingen komen het gebouw binnen, het water niet.

Uiteraard geeft Waterproof ruime garantie op de behandeling tegen doorvoerlekkage.