Kelderlekkage

Waterproof injecteerd in vochtige muren

Een vochtige kelder of kelderlekkage is een vervelend probleem.

Het is onaangenaam voor mensen en voor de opslag van uw goederen. Bovendien kan een kelderlekkage ook op andere plaatsen in de woning of het gebouw tot problemen leiden, zoals condensvorming, optrekkend vocht en vochtdoorslag.

Het is dus van belang dat kelderlekkage snel en vakkundig wordt aangepakt. Vochtwering Waterproof kan u daarbij helpen.

Oorzaken lekkage kelder

Kelderlekkage kan verschillende oorzaken hebben. De lekkage in de vloer of de lekkage via de wanden kan natuurlijk van neerslag komen die de grond intrekt en via poriƫn of scheurtjes het huis binnenkomt.

Ook zijn er plaatsen in Nederland waar het grondwater hoog staat. Het binnenstromende water is in dat geval grondwater dat via vloeren en wanden uw kelderruimte binnenkomt. Vaak blijft de overlast beperkt tot water dat binnenstroomt in kleine hoeveelheden en dus nog op te ruimen is totdat de kelderlekkage uiteindelijk wordt verholpen.

Er zijn ook gevallen bekend van kelders die als gevolg van lekkage door grondwater helemaal zijn volgelopen en leeggepompt moeten worden. Meestal wordt een veroorzaakt door zwakke plekken in de constructie zoals scheuren. Naast scheurvorming komt kelderlekkage voor via dilatatievoegen, lekkage via een stortnaad in het beton of lekkage via de kimaansluitingen tussen keldervloer en kelderwand.

Water kan ook nog binnenkomen via oneffenheden in beton, ook wel grindnesten genoemd. Een grindnest is een zwakke plek in het beton waar het grind zichtbaar is, omdat cement en zand zich daar niet goed gehecht hebben.

Behandeling van kelderlekkage

Zoals hierboven al vermeld, kan kelderlekkage op veel verschillende manieren en op verschillende plaatsen ontstaan. Voor een goed gerichte en effectieve behandeling van de lekkage is het dus in de eerste plaats nodig om goed te onderzoek te verrichten.

De experts van Waterproof beginnen dan ook met deze inspectie. Als het nodig is, gebruiken we hiervoor speciale inspectieapparatuur. Als we de lekkage hebben gevonden en de oorzaak bekend is, kunnen we beginnen met de behandeling van de kelderlekkage.

Net als bij een algemene behandeling tegen doorslaand vocht in kelders, injecteren we ook hier de kelderwand of keldervloer met een gel op waterbasis. We voeren deze behandeling uit in een groot gebied rondom de plek van de lekkage. In sommige gevallen behandelen we zelfs de hele muur of vloer.

Injecteren wand of vloer

Hoe injecteren we? We boren op regelmatige afstanden gaten op de lekkageplek. Vervolgens pompen we onder hoge druk de injectievloeistof in de gaten.

In de vloer of wand reageert de vloeistof tot een waterdichte gel. Daarmee ontstaat een watervast scherm in de keldermuur of keldervloer.

Hierna kan het beste een deel van de nat geworden stuc- of andere deklaag worden verwijderd zodat de plek goed kan drogen. Hierna kan opnieuw worden gestuct met een dampdoorlatende laag.

Laat u kelderlekkage nu behandelen

Wacht niet langer en laat uw kelderlekkage nu behandelen. Vochtwering Waterproof helpt u graag.

Neem contact met ons op en wij maken een gratis offerte voor u op. KLIK HIER

Vochtwering Waterproof injecteerd tegen doorslaand vocht in de kelder