Optrekkend vocht

optrekkend vocht behandelingen van vochtwering waterproof

Optrekkend vocht, ook wel opstijgend vocht genoemd, is een vervelend en veel voorkomend probleem. Optrekkend vocht bestrijden op een efficiënte manier is dan ook ten zeerste aan te raden.Vochtwering Waterproof biedt hierin een duurzame oplossing en is de specialist bij uitstek op het gebied van optrekkend vocht bestrijden.

Optrekkend vocht binnenmuur

Optrekkend vocht is een probleem dat in ieder gebouw kan ontstaan. Hierbij kunt u denken aan uw huis, vakantiehuisje, garage of bedrijfspand.

Vaak denkt men dat de muur lek is, maar bij optrekkend vocht is dat eigenlijk niet helemaal correct. Onze gebouwen staan vaak in vochtige grond, de bouwmaterialen zoals stenen en cement zijn poreus en hebben de eigenschap vocht omhoog te willen zuigen, de vloeren en muren in. Deze absorptie of capillaire werking van stenen en metselwerk kan bijzonder sterk zijn en dat verschijnsel noemen we optrekkend vocht.

Optrekkend vocht en de gevolgen

De gevolgen van optrekkend vocht zijn vaak ernstig. Het eerste verschijnsel is meestal de groei van schimmels en algen met de bijbehorende muffe lucht. Daarna laten verf en behanglagen los, en uiteindelijk tast het vernietigende water ook stuclagen, balken of zelfs de hele bouwconstructie aan.

Los van de bouwkundige schade is optrekkend vocht ook bijzonder ongezond voor u en uw medebewoners. Het leidt tot ongedierte, een verminderde weerstand en serieuze aandoeningen. Lang wachten met optrekkend vocht bestrijden is niet alleen duur, maar vooral ook erg ongezond.

Optrekkend vocht bestrijden

U kunt de schade en ook de kosten eenvoudig beperken door direct de juiste maatregelen te nemen. De experts van Waterproof hebben de juiste methodes, gereedschappen en middelen om problemen met optrekkend vocht definitief te stoppen en verder te voorkomen.

Bij optrekkend vocht werkt Waterproof meestal met de injectiemethode. Bij deze behandeling tegen optrekkend vocht brengen onze experts via kunstharsinjecties een waterdicht scherm aan in uw muren. Hierdoor wordt de vochtaanzuigende werking (de capillaire werking) van de muren onderbroken, zodat geen water uit de bodem meer omhoog wordt gezogen.

Het waterdichte scherm wordt gevormd door op één hoogte en met kleine onderlinge afstanden in de gehele muur gaten te boren, waarin met een hogedrukpomp een kunsthars wordt geperst. Deze kunstharsinjecties verbinden zich onderling in de muur en vormen daar een ondoordringbare, waterdichte laag.

Injecteren tegen optrekkend vocht door Vochtwering Waterproof

U krijgt daarmee een onzichtbaar vochtscherm in uw muur, waarmee er een einde komt aan nog meer optrekkend vocht.

Optrekkend vocht behandeld en nu?

Uiteraard is het vocht dat al in de muur zit na de behandeling nog niet direct verdwenen. Daarom wordt na de injectiebehandeling eventueel oud en nat stucwerk verwijderd om de onderliggende natte muren goed te laten drogen.

Als u daarna opnieuw uw muur stuct, is het belangrijk dat u een dampdoorlatend stucmiddel gebruikt. Want ook al zijn onze behandelingen erop gericht het binnendringen van vocht in uw huis te stoppen, het is tegelijkertijd net zo belangrijk dat waterdamp het huis nog wel uit kan.

Einde aan optrekkend vocht binnenmuur

Het mag gezegd worden: optrekkend vocht bestrijden is een van de specialisaties van Waterproof!

Laat uw muur behandelen en maak een einde aan optrekkend vocht. Neem contact met ons op en laat u adviseren. De offerteaanvraag is gratis. KLIK HIER